Personal Blog: Standard


Her får du historien om et landkøkken, der bliver til.

I virkeligheden har landkøkkenet altid været her – hjemme i vores eget lille landkøkken, hvor vi i årevis har kokkereret, bagt og braiseret. For det er i høj grad en brændende nysgerrighed og glæde for madlavning, der binder os sammen. Vi elsker simpelthen at lave ting fra bunden, udvikle nye opskrifter og retter og lave spændende mad, som både har rødder og vinger.

For tre år siden begyndte vi at blogge om alt det, vi laver på bloggen Frahaventilmaven.dk. Tanken var, at når vi alligevel gik og dyrkede grøntsager, bær og frugt i haven og omsatte alle vores afgrøder i køkkenet, ja så kunne vi lige så godt dele det med andre, der også interesserer sig for det hjemmedyrkede og hjemmelavede.

Hjemmelavet og smagen af Danmark

For vi mærker uden tvivl en stigende interesse for det hjemmelavede. Danskerne gider ikke i samme grad købe færdigprodukter. Vi vil have den ægte, sunde vare, som ikke er industrialiseret og tilsat alverdens ting, som vi slet ikke kan forholde os til, men som vi instinktivt ved ikke er sunde for os. Vi vil have mad, der smager af noget.

Derfor falder det os også helt naturligt, at Ellegaards Landkøkkens bærende fundament er mad lavet fra bunden på friske, lokale råvarer. Vi foretrækker økologi, og en stor del af vores mad er økologisk – dér, hvor det giver mening. For først og fremmest tror vi på bæredygtighed, for vi synes, det allervigtigste er at spise lokal dansk mad og samtidig tænke på maden i et større perspektiv, hvor det ikke kun handler om selve råvaren, men også om miljøet, dyrevelfærd, etik og madspild.

Derfor siger vi, at vi laver mad, der smager af Danmark!

LandkøkkenKærlighed til madlavning

Så historien er, at landkøkkenet er blevet til, fordi vi ønsker at dyrke vores kærlighed til madlavning og den gode smag. Og til den fællesskabende element, der er i maden. For vi tror på, at god mad bringer mennesker sammen.

Vi har altid holdt meget af at lave mad til venner og familie og har gjort en stor dyd ud af altid at lave spændende retter fra bunden og gerne med ting bær og grønt fra haven. Og da idéen om at lave mad til andre end os selv, venner og familie først var begyndt at spire – Ja, så kunne vi ikke stoppe igen. Vi måtte bare åbne vores landkøkken. Så velkommen – vi håber, I vil nyde maden.

13. april 2017 Af Trine Ellegaard Landkøkken Del:

4 kommentarer på “Historien om et landkøkken

 1. Peder siger:

  Det lyder spændende vi glæder os i vores lille by

  1. trine-ellegaard siger:

   Kære Peder

   Tusind tak – rigtig dejligt at høre. Vi glæder os lige så meget 🙂

   Mange hilsner Trine

 2. Hanne vinther sørensen siger:

  Vi fik jeres julefrokost i går! Tænk at mad kan smage så godt, det var fuldstændig fantastisk! Mad man spiser med stor glæde, det smager godt- det er helt tydeligt at råvarernes kvalitet er superhøj! Godt gået – og tak for maden.

  1. Trine Ellegaard siger:

   Tusind tak for de fine ord 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg
Seneste kommentarer
Arkiver
Kategorier